‘Amazon werkt aan muziekstreamingdienst met zeer hoge audiokwaliteit’

Amazon

Amazon zou van plan zijn om een nieuwe muziekstreamingdienst te lanceren, met high-fidelity audiokwaliteit. Dat meldt Music Business Worldwide op basis van anonieme bronnen. Het bedrijf zou in gesprek zijn met meerdere bedrijven die muziek uitgeven, en één groot bedrijf zou al akkoord zijn gegaan met een licentie.

“Amazon werkt er nu aan: ze zijn momenteel aan het onderzoeken hoeveel muziek ze in de catalogus kunnen krijgen van iedereen en hoe ze dit opnemen”, aldus een bron. Volgens deze persoon krijgt de streamingdienst ook een goede kwaliteit, “beter dan CD-kwaliteit”.

Bronnen stellen verder dat de dienst waarschijnlijk ongeveer 15 dollar per maand gaat kosten, en voor het einde van dit jaar gelanceerd moet worden. Of de dienst dan ook naar Nederland komt, is onduidelijk.

Concurrentie

Er zijn al wel een andere streamingdiensten die high-fidelity kwaliteit bieden. Dat is bijvoorbeeld TIDAL, met het Hi-FI-abonnement van 19,99 dollar per maand. Daarnaast heeft Deezer een vergelijkbaar abonnement, voor dezelfde prijs per maand. Spotify en Apple Music, de twee grootste streamingdiensten, hebben nog geen dergelijk aanbod.

De keuze van Amazon om zich wel in deze wereld te gaan begeven, is interessant. Hiermee heeft Amazon namelijk letterlijk voor ieder wat wils. Onlangs presenteerde het een gratis streamingdienst met een gelimiteerde catalogus via Prime. Daarnaast heeft het met Music Unlimited een Spotify-concurrent en nu dus ook een Hi-FI-dienst.

Foto: Shutterstock.com