Sony: nieuwe PlayStation komt niet voor april 2020

PlayStation 4, PlayStation 5

Sony heeft gemeld dat de opvolger van de PlayStation 4 niet tussen nu en april 2020 in de winkel komt te liggen, schrijft Engadget. Dat heeft een woordvoerder van de afdeling die hierover gaat bekendgemaakt in een telefoongesprek over de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Tijdens datzelfde gesprek zei het bedrijf dat het zijn winstdoelen voor volgend jaar heeft aangepast. Verder beloofde het om het verschil tussen het operationeel inkomen van vorig jaar en de verwachtingen voor dit jaar – 278 miljoen dollar – te investeren in de ontwikkeling van de volgende PlayStation.

PlayStation 5

Eerder in april werden al wat details over de opvolger van de PlayStation 4 bekendgemaakt. Zo krijgt het apparaat een SSD-schijf, waarmee spellen sneller moeten gaan laden. De wereld kan ook sneller gerenderd worden, en er komt ondersteuning voor 8K-resolutie.

Verder krijgt het console een nieuwe CPU en GPU, met een nieuwe techniek voor visuele effecten. Daarmee moeten spiegelende oppervlakken beter neergezet kunnen worden. De CPU ondersteunt 3D-audio, om je verder onder te dompelen in de geluiden van een spel.

Tot slot is het apparat backwards compatible met de PlayStation 4.