‘Amazon werkt aan settopbox met 4K-ondersteuning en Echo-functies’

Amazon werkt volgens AFTVnews aan een settopbox die tegelijkertijd ook een slimme speaker is. Het apparaat moet video’s in 4K kunnen afspelen, maar ook HDR en een beeldverversing van 60 frames per seconde af kunnen spelen.

AFTVnews heeft naar eigen zeggen een afbeelding kunnen bemachtigen van de nieuwe Fire TV. Daarop is te zien dat de box een kubusvorm krijgt, met bovenop fysieke knoppen om het volume en spraakassistent Alexa te kunnen bedienen. Hoewel de huidige Fire TV-modellen ook gebruik kunnen maken van Alexa, kan de nieuwe settopbox ook fungeren als slimme speaker.

De functionaliteit van deze speaker zou hetzelfde zijn als die van de Echo Dot. Daarmee kun je bijvoorbeeld je lichten en muziek bedienen, en ingesproken boeken afspelen.

Goedkopere Fire TV

Amazon zou ook werken aan een concurrent van de Chromecast. Deze goedkopere Fire TV zou 4K, HDR en 60 frames per seconde ondersteunen, maar kun je net als de Chromecast aan je televisie hangen. Dit apparaat zou al in september aangekondigd worden en in oktober te koop zijn.

De Fire TV die ook een slimme speaker is zou later in dit jaar onthuld worden.