Amazon wijkt uit naar Canada voor het testen van bezorgdrones

Het komt niet geheel uit de lucht vallen, maar Amazon is uitgeweken naar Canada om zijn bezorgdrones te testen. Ondanks de goedkeuring die Amazon ruim een week geleden van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA kreeg om een pilot te starten met bezorgdrones in de Verenigde Staten, heeft het bedrijf toch besloten zijn heil buiten de landsgrenzen te zoeken, zo meldt The Guardian.

Het bedrijf liet een kleine week geleden al weten dat de goedkeuring van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit veel te laat kwam. Een woordvoerder van Amazon gaf aan dat het bedrijf ‘praktisch’ niets meer heeft aan de goedkeuring, aangezien de drones alweer zijn ingehaald door de tijd. Om het project meer vaart te geven, zou het bedrijf zijn uitgeweken naar het buitenland, maar een locatie maakte Amazon destijds niet bekend. Echter diende het bedrijf wel direct een nieuw project in voor goedkeuring, omdat het bedrijf graag koploper wil blijven in eigen land.

De opeenstapeling van conflicten en het feit dat het onderzoek van Amazon ernstig wordt vertraagd, heeft het bedrijf doen besluiten om het onderzoek van de bezorgdrone buiten de landsgrenzen voort te zetten. Geheel onverwachts is de beslissing van Amazon niet noemen, want het bedrijf waarschuwde al langer voor een vertrek naar het buitenland. De verplaatsing van de activiteiten naar Canada is een hard gelag voor de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, dat via de eerder genoemde goedkeuring hoopte Amazon’s project binnen de landsgrenzen te houden.

In Canada, waar Amazon inmiddels al enkele maanden zijn bezorgdrones test, krijgt het bedrijf wel de gewenste vrijheid om de drones te testen. Reporters van The Guardian kregen exclusief toegang tot de testlocatie, die zich dichtbij de grens met de VS bevindt. Volgens het medium bevindt de locatie zich op een steenworp afstand van het hoofdkantoor van Amazon, dat dichtbij de Canadese grens is gevestigd.