Amazon wil etenswaren en huishoudelijke producten onder eigen merk gaan verkopen

Noem een willekeurig product en de kans is groot dat je het kunt kopen bij Amazon. De webshop gaat zijn aanbod echter nog verder uitbreiden, zodat je er binnenkort ook je boodschappen kunt inslaan.

The Wall Street Journal meldt namelijk dat Amazon van plan is om in Amerika eten en huishoudelijke producten te gaan verkopen. Het zou in eerste instantie gaan om twintig productgroepen, zoals melk, koffie, soep, pasta, water, scheermesjes en schoonmaakmiddelen. Amazon zou daarbij niet kiezen voor de grote merken, maar samenwerken met private-labels. The Wall Street Journal noemt onder andere TreeHouse Foods als potentiële partner.

De nieuwe producten zouden onder de Amazon Elements-banner gaan vallen. Dat is onderdeel van Amazon Prime, waardoor ze alleen beschikbaar zouden zijn voor mensen me een Amazon Prime-abonnement van 99 dollar per jaar. De webshop wilde de berichtgeving in The Wall Street Journal niet ontkennen of bevestigen, maar het zou geen gekke stap zijn voor het bedrijf. Het kan namelijk relatief veel marge maken op de goedkope producten van private labels.