‘Amazon wil tweede hoofdkwartier verdelen over twee steden’

Amazon zou van plan zijn om zijn tweede hoofdkwartier in twee gelijke delen op te splitsen op twee locaties, in plaats van voor één stad te kiezen. Dat meldt een ingewijde tegenover The Wall Street Journal. Het eerste hoofdkwartier van het bedrijf zit in Seattle.

De voornaamste reden om twee kantoren te bouwen voor het tweede hoofdkwartier, is zodat er meer van het beste talent binnen de tech kan worden aangenomen, aldus de ingewijde.

Daarnaast zouden er minder problemen zijn met het vinden van huizen voor de werknemers, het vervoer en andere gebieden waar het toevoegen van tienduizenden werknemers voor problemen kan zorgen. Volgens het nieuwe plan komen er op iedere locatie 25.000 werknemers.

Vergevorderde gesprekken

Amazon is in vergevorderde gesprekken met meerdere steden, maar heeft nog geen beslissing gemaakt welke twee locaties het gaan worden. Het zou onder meer gaan om Crystal City in Noord-Virginia, Dallas en New York City. Volgens de ingewijden kan er deze week al een aankondiging komen.

De bedoeling is dat alle drie de locaties als hoofdkwartier worden gezien, met vergelijkbare functies voor topmensen en back-office. Dit betekent echter wel dat het bedrijf twee kantoren maakt die kleiner zijn dan het hoofdkwartier in Seattle, waar 45.000 mensen werken.