Samsung onthult deze week eerste functies van opvouwbare telefoon

Samsung

Het is inmiddels bekend dat Samsung aan een opvouwbare telefoon werkt. Normaal gesproken houdt het bedrijf echter alle details over geplande producten geheim. Maar nu wijkt het af van dat beleid, want deze week worden er een aantal details bekendgemaakt over de telefoon speciaal voor app-ontwikkelaars, meldt Reuters.

De bedoeling is dat het bedrijf op deze manier feedback kan krijgen, omdat de nieuwe technologie ontwikkelaars verplicht om apps aan te passen om te zorgen dat apps goed blijven draaien als de telefoon uitgevouwen wordt naar een tablet.

“De opvouwbare telefoon is een compleet nieuw concept als het gaat om design en gebruikerservaring, wat een andere aanpak vereist”, aldus een Samsung-topman die anoniem wilde blijven. “Voor we het naar de markt brengen, willen we met ontwikkelaars delen wat we tot nu toe gedaan hebben en kijken wat zij ervan denken.”

2019

Met een opvouwbare telefoon zou je complexer werk moeten kunnen doen wat je normaal gesproken op een tablet op laptop doet, maar dan op een compacter apparaat. Analisten verwachten dat het apparaat van Samsung in de eerste helft van 2019 verschijnt.