Amazon zet Echo Show met 7-inch scherm in de voorverkoop

Amazon heeft haar nieuwste slimme speaker, de Echo Show, vandaag aangekondigd. Het apparaat met een 7-inch scherm wordt vanaf 28 juni geleverd. Dat er een nieuwe slimme speaker aan zat te komen was deze week al gelekt.

De Echo Show verschilt op diverse punten van zijn voorgangers. Zo heeft het apparaat een scherm en is het rechthoekig. Eerdere modellen hadden een cilindervorm en bestonden alleen uit een speaker. Het scherm biedt diverse nieuwe opties. Zo zie je nu de reacties van je spraakcommando’s ook terug op het scherm en worden er bijvoorbeeld songteksten getoond. Daarnaast krijg je het weer en de tijd te zien en kun je agenda-items bekijken.

Videobellen

Ook zit er een camera in de Echo Show, waarmee je kunt videobellen en filmpjes kunt maken. Daarmee kan het apparaat de concurrentie aan met de net aangekondigde Invoke met Microsofts spraakassistent Cortana. Dit apparaat laat je bellen via Skype en komt deze herfst op de markt. De Echo Snow verschijnt eerder en biedt deze functionaliteit dus ook.

De slimme speaker is wel duurder dan voorgaande modellen. Het apparaat kost in de VS 230 dollar (210 euro). In Amerika moet het apparaat op 28 juni op de markt komen. Wanneer hij naar Europa komt, is nog niet bekend.