Zuid-Korea bouwt ‘stad’ voor zelfrijdende auto’s

Er zijn inmiddels behoorlijk wat fabrikanten die zelfrijdende auto’s testen op de openbare weg. Maar in Zuid-Korea gaan ze nog een stapje verder met de testen. Daar wordt namelijk een ‘stad’ genaamd K-City gemaakt om proeven te doen met de voertuigen, schrijft Business Korea.

Het gaat om een gebied van 356123 vierkante meter waar alles wordt neergezet wat een autonome auto mogelijk tegenkomt tijdens het rijden. Denk bijvoorbeeld aan snelwegen, parkeerplaatsen en buslanen. Het idee is dat de auto’s op deze manier meerdere keren getest kunnen worden, zonder dat er een vergunning moet worden aangevraagd voor de openbare weg. Bovendien is het een stuk veiliger: er zijn geen mensen die eventueel aangereden kunnen worden.

K-City

De eerste testen worden in oktober al uitgevoerd. Dan is alleen de snelweg open. De rest gaat pas halverwege 2018 open, en dan kunnen ook daar testen worden uitgevoerd. Welke autofabrikanten gebruik gaan maken van K-City is nog niet duidelijk.

Openbare weg

Ondertussen kunnen een aantal auto’s wel op de openbare wegen in Zuid-Korea getest worden. Samsung is de laatste in het rijtje met een vergunning voor proeven. Eerder kreeg Hyundai er ook al een. Het land geeft pas sinds vorig jaar vergunningen voor dit soort testen.