Amazon zet komende jaren groots in op wearables en smart homes

Ook Amazon zal zich de komende jaren gaan richten op wearables en smart home hardware. Dat blijkt althans uit nieuwe informatie die Reuters tot zijn beschikking kreeg.

Het is misschien niet de connectie die de gemiddelde consument direct maakt, maar ‘online boekenwinkel’ Amazon is een kracht om rekening mee te houden.

Niet alleen zijn de grootste retailer, ze zijn met AWS ook de absolute marktleider in cloud technologie. Daarnaast beschikt het bedrijf over een eigen hardware divisie, LAb126, verantwoordelijk voor onder andere de Kindle Fire en recent gelanceerde smartphone.

Volgens Reuters zou Lab126 op zoek zijn naar nieuw personeel om zich de komende jaren te richten op wearables en smart homes. Daarvoor zou het bedrijf moeten groeien van bijna 3000 werknemers anno 2013 naar dik 3700 in 2019.

Reuters heeft het in hun artikel over een ‘knop in de huiskamer’ om producten te bestellen, wat wellicht nog het meest lijkt op een versimpelde versie van de Amazon Dash.

Maar volgens bronnen van Reuters is Lab126 vooral geïnteresseerd in het toepassen van Amazon’s Firefly – een visuele zoekmachine – op een eigen variant van Google Glass.

Hoewel we het misschien los van elkaar moeten zien, zorgt de retail-afkomst van Amazon wel voor twee interessante gedachtepaden: het bedrijf heeft via het koop- en zoekgedrag van hun gebruikers een helder beeld van wat de markt wil. Daarnaast is het bedrijf altijd in staat om een verkoop-actie te koppelen aan hun technologische innovaties.

Benieuwd wat Amazon ons de komende jaren gaat brengen!