Nieuw in Eindhoven: Amber One, een elektrische en modulaire deelauto

Auto’s zijn op een huis na, het duurste wat we kopen. Dat is wel opmerkelijk voor iets wat we niet zo vaak gebruiken. Onze auto’s worden gemiddeld 23 van de 24 uur, niet gebruikt. Daarbij betaal je je blauw aan verzekering en benzine. Daar wilt de Eindhovense start-up, Amber Mobility iets aan veranderen door een elektrische deelauto te ontwikkelen die 33 euro per week gaat kosten voor de gebruikers. De auto wordt bovendien modulair én op termijn ook autonoom.

De Amber One is een elektrische auto die volgens de makers tot 400 kilometer kan rijden met een volle accu. Dit is meer dan voldoende voor een auto die vooral in de stad zal worden gebruikt. Dit is al een eerste stap vooruit naar een meer ecologische stad. Een tweede stap is dat de auto gedeeld zal worden. Zo zullen gebruikers via een app steeds een auto binnen loopafstand ter beschikking hebben.

Modulair en autonoom

De accu en het deel-principe zijn niet de enige opmerkelijke eigenschappen van de Amber One. Hij wordt bovendien modulair, waardoor hij makkelijk te upgraden is. Daarnaast zal de auto over een paar jaar ook autonoom moeten rijden. De eerste prototypes zullen in 2017 in Eindhoven te zien zijn. In 2018 wordt verwacht om een kleinschalige productie te starten en de auto’s te lanceren bij een kleine groep gebruikers.