‘Google en Salesforce hebben interesse in overname Twitter’

Verschillende bedrijven zouden interesse hebben om Twitter over nemen. Onder meer Google en Salesforce (een bedrijf dat zakelijke clouddiensten levert), zouden kandidaat zijn om de nieuwe eigenaar te worden van Twitter. Dat meldt CNBC. Twitter zou met de bedrijven in gesprek zijn en lijkt dus open te staan voor een overname.

De overnamekandidaten zouden zowel interesse hebben in alle data die Twitter heeft, als in zijn positie als mediabedrijf. Ondanks het feit dat de gebruikersgroei van Twitter is afgezwakt, werkt het bedrijf namelijk hard om een nog belangrijkere positie in te nemen in het medialandschap. Dat doet het dit najaar vooral met het aanbieden van professionele livestreams rond sport en politiek.

Of het uiteindelijk tot een deal gaat komen is afwachten. Maar volgens een bron van CNBC lijkt het erop dat als Twitter daadwerkelijk zichzelf wil verkopen, dat dit ook het moment is. Een deal zou dan nog dit jaar rond kunnen komen.

Een overname door Google zou ergens ironisch zijn, omdat het het bedrijf zelf nooit is gelukt om een sociaal netwerk van de grond te krijgen. Ook de overnames die Google op dat vlak heeft gedaan, bleken niet heel succesvol. Zo nam Google in 2007 Jaiku over, een dienst die in de begindagen van Twitter een belangrijke concurrent was.