Amerikaanse geheim agent krijgt zes jaar celstraf voor diefstal van bitcoins

Tijdens een grootschalig onderzoek naar Silk Road, een populaire marktplaats op het dark web, is een agent de fout ingegaan. Uiteindelijk is de Amerikaanse overheid de oprichter van de website Ross Ulbricht op het spoor gekomen, maar tijdens het onderzoek heeft geheim agent Shaun Bridges bitcoins gestolen van één van de medewerkers van de illegale marktplaats.

Hiervoor is hij veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en elf maanden, meldt Ars Technica. Volgens de rechters is het “een zeer ernstige misdaad” die “het publieke vertrouwen heeft geschonden.” Na de arrestatie van één van admins van de website stal Bridges de bitcoins en schreef hij deze over naar een persoonlijke rekening op de nu failliete website Mt. Gox.

Toen er een onderzoek werd gestart naar Mt. Gox verplaatste de geheim agent snel zijn bitcoins en hierdoor moest het onderzoek gestaakt worden. De oprichter van Silk Road werd eerder dit jaar tot levenslang veroordeeld.

Benieuwd naar wat het dark web precies is? In dit uitgebreide artikel kun je precies te weten komen hoe het dark web werkt en waarvoor het voornamelijk gebruikt wordt.