Amerikaanse bedrijven nog steeds doelwit van Chinese hackers

Ondanks dat Amerikaanse president Barack Obama en Chinese president Xi Jinping recent met elkaar in gesprek gingen over onder ander internetveiligheid, zijn Amerikaanse bedrijven nog steeds het doelwit van Chinese hackers. Dat meldt internetveiligheidsbedrijf CrowdStrike.

CrowdStrike zegt na de ontmoeting tussen de twee wereldleiders zeven Chinese aanvallen ontdekt te hebben tegen Amerikaanse farmaceutische en technologiebedrijven. Volgens CrowdStrike zijn de motieven duidelijk:

Het primaire doel van de aanvallen komt duidelijk overeen met het faciliteren van diefstal van intellectuele eigendommen en beroepsgeheimen. Het zijn geen standaard pogingen om informatie te verzamelen voor de nationale veiligheidsdiensten.

Volgens Dmitri Alperovich, één van de oprichters van CrowdStrike, is er niets veranderd sinds de gesprekken. In 2011 was hij één van de eerste die de Chinese overheid in verband bracht met de digitale aanvallen op Amerikaanse bedrijven. De overeenkomst die de wereldleiders vorige maand sloten zou een einde moeten betekenen aan deze economische digitale oorlog. Digitale spionage om de nationale veiligheid te waarborgen is overigens niet verboden door de overeenkomst.