Amerikaanse marine test extern skelet van Lockheed Martin

In navolging van Daewoo heeft ook het Amerikaans Lockheed Martin een extern skelet ontwikkeld dat zijn drager ‘superkrachten’ moet geven. De Amerikaanse marine heeft intussen al twee pakken in gebruik genomen.

Nope, nog steeds geen Iron Man-waardige pakken, maar het mag duidelijk zijn dat de externe skeletten van Lockheed Martin en Daewoo de voorbode zijn van een nieuwe trend.

De afgelopen vijf jaar heeft het Amerikaanse Lockheed Martin zich beziggehouden met de ontwikkeling van Fortis, een ‘motion-capture suit‘ of extern skelet dat zich aanpast aan diverse lengtes en lichaamstypes. En net als zijn Koreaanse collega test Lockheed de pakken nu in de scheepswerf.

Onderhoud aan schepen vergt het werken met en tillen van zware gereedschappen. Met het Fortis Exoskeleton kunnen werknemers deze gereedschappen langer en gemakkelijke tillen, zonder dat het ze vermoeid.

De pakken zijn relatief flexibel en brengen de impact van het tillen (en vasthouden) van een gewicht van 16 kilogram terug tot niets.  In tegenstelling tot de eigen scheepswerf is men bij de Amerikaanse marine aan de slag gegaan met 2 Fortis pakken.

Het is nog niet bekend op welke termijn de pakken op grote schaal inzetbaar zullen zijn.