Specificaties Moto 360 gelekt: smartwatch krijgt ondersteuning voor wi-fi?

Eerder deze week lekte BestBuy de specificaties van de Moto 360, Motorola’s smartwatch. Een opvallende feature bleef echter onderbelicht: het horloge zou ondersteuning krijgen voor wi-fi. Dat zou een hele stap voorwaarts zijn.

Marjolijn merkte het vanochtend al op: het lijkt er op dat het tijdens de IFA smartwatches zal regenen. LG, Asus en dus ook Motorola zullen naar verwachting tijdens de elektronicabeurs hun slimme horloges. Enige twijfel werd vanochtend door de persuitnodiging van het bedrijf weggenomen:

moto-inviteDe gelekte specificaties van de Mot0 360 bevestigen wat de geruchtenstroom al voort had gebracht. Zo krijgt het horloge een rond display van 1.5″ met een resolutie van 320×290. De smartwatch is voorzien van een ingebouwde hartslag meter en is waterdicht tot 1 meter.

In de berichtgeving rond het lek is één feature opvallend onderbelicht gebleven: de Moto 360 lijkt wi-fi te gaan ondersteunen! Dat zou betekenen dat het horloge niet afhankelijk is van een (Bluetooth) connectie met een smartphone om bepaalde taken uit te voeren.

Welke taken zoal is wellicht nog een lastige inschatting, maar het downloaden van updates of het synchroniseren van data uit de apps op je horloge liggen voor de hand.

Weblog ReadWrite heeft nog een andere interessante invalshoek: Motorola gebruikt de wi-fi verbinding exclusief voor het synchroniseren met hun eigen cloud-dienst. Een truc die we in 2011 al eens toegepast zagen toen Motorola de MotoACTV  – met wi-fi ondersteuning! – introduceerde.

Volgens de gelekte pagina op BestBuy zou de Moto 360 een prijskaartje van $250 krijgen. Dat is geen verrassende prijs wanneer we kijken naar het totale huidige speelveld en het design van het horloge. Het is echter wel de vraag hoe de consument daar over denkt, gezien de prijs-functionaliteit-kwaliteit verhouding van datzelfde huidige speelveld.

MTE5NTU2MzIzODgwMjQwNjUx

MTE5NDg0MDYyNDUyMjU0MjIz

Screenshots van BestBuy via ReadWrite.