Amerikaanse verzekeraar gaat je gezondheid checken met de Apple Watch

Apple Watch series 2

Verzekeraars weten het liefst zoveel mogelijk over je gezondheid – en in de Verenigde Staten helpt Apple daarbij. Het techbedrijf gaat namelijk samenwerken met de verzekeraar Aetna, om een speciale Apple-zorgverzekering aan te bieden. Klanten krijgen een iPhone, iPad en Apple Watch bij de verzekering, zodat ze daarmee hun huidige fysieke staat kunnen vastleggen.

Niet alleen biedt Aetna de Apple-producten aan bij klanten: er wordt ook nauw tussen de twee bedrijven samengewerkt. Zo zal Apple een eigen verzekeringsdivisie openen om mensen te helpen en worden er ook samen apps voor de verzekeraar ontwikkeld. Deze apps zullen helpen bij diagnoses en het voorschrijven van medicatie. Ook wordt de verzekerde herinnerd wanneer hij of zij pillen moet nemen. Betalen is ook mogelijk met Apple Wallet.

Het is nog onduidelijk of Aetna hierbij Apples CareKit gebruikt, maar het lijkt wel aannemelijk. Dit is immers het softwarepakket waarmee ontwikkelaars makkelijker de gezondheid van gebruikers in de gaten kunnen houden, wat perfect aansluit om het initiatief.

Het is alleen nog de vraag in hoeverre de privacy van klanten hiermee op het spel staat. De huidige app-plannen klinken handig, maar hoe lang totdat een verzekeraar je maandelijkse bedrag verhoogt omdat je hartslag wat onheilspellend klinkt?