Maak van je oude analoge camera een digitale met een Raspberry Pi

We hebben er allemaal wel eentje op zolder liggen: zo’n kekke, oude analoge camera, die we niet echt meer gebruiken. Een nieuw Kickstarter-project heeft een manier gevonden om die camera nieuw leven in te blazen. Door je Raspberry Pi in een speciale I’m Back case te steken, kun je die analoge camera in één klap digitaal maken.

De case bevat plek voor de Raspberry Pi, een beeldschermpje en een camerasensor, waar je de camera precies voor kunt zetten. Zo kun je beelden van de camera meteen digitaliseren, of het apparaat bijvoorbeeld veranderen in een IP-camera. Omdat je een Raspberry Pi gebruikt, kun je zelf bepalen wat je er precies mee doet. De software mag je immers aanpassen.

Een beetje handigheid is daarom wel vereist voor deze camerahoes – en hetzelfde geldt voor het bestellen ervan. Je kunt met een donatie van 35 euro al het apparaat krijgen – maar dan krijg je alleen de bestanden voor een 3D-print. Je moet ‘m dan zelf afdrukken, een Pi er in steken en alles in elkaar zetten.

Wil je een kant-en-klaar machine voor de camera? Dan moet je dieper in de buidel tasten. Voor 349 euro krijg je het volledig geassembleerde apparaat, inclusief de Pi en benodigde schermen en sensoren. Dit apparaatje zal vanaf februari 2017 worden verzonden.