Intel koopt deep learning-bedrijf voor ‘meer dan 400 miljoen dollar’

Kunstmatige intelligentie is kennelijk belangrijk voor Intel. Zo hebben ze nu fors betaald voor een deep learning-bedrijf. Intel heeft vannacht namelijk de overname van Nervana Systems aangekondigd. Intel weigert te zeggen hoeveel er voor de startup is betaald, maar volgens een bron van Recode zou er maar liefst 408 miljoen dollar zijn afgetikt. Omgerekend rond de 366 miljoen euro.

Nervana Systems werkt aan AI-technologie die rechtstreeks gebruikmaakt van specifieke chips – ideaal voor een bedrijf zoals Intel, dat die chips kan fabriceren. Het bedrijf wordt geleid door voormalig Qualcomm-onderzoeker Naveen Rao. Volgens hem opent de overname flink wat deuren:

Geld inzamelen was nooit echt een probleem. Dat was relatief makkelijk voor ons. Maar de verkoop aan Intel geeft ons toegang tot technologie waar we voorheen enkel over konden dromen.

Steeds meer bedrijven gebruiken deep learning om computers data te laten doorgronden. Zo werkt Google met zijn bedrijf DeepMind aan nieuwe toepassingen voor de kunstmatige intelligentie – waaronder één die mogelijk blindheid kan tegengaan.