Analyseer je metabolisme met mobiele tracker Breezing

Voor wie de Fuelband of Fitbit al een stap te ver gaat, is de nieuwe mobiele tracker Breezing wellicht helemaal een device wat eerder thuishoort in Star Trek. Toch keek ik er persoonlijk, na een eerste kennismaking met het team tijdens SXSW vorig jaar, al reikhalzend naar uit. De portable adem-scanner maakt via bluetooth verbinding met je smartphone en analyseert je metabolisme op een verbazingwekkend verregaand niveau.

Het team achter Breezing leerde elkaar kennen op de universiteit van Arizona en hun voor de grap bedachte concept bleek al vrij snel tamelijk plausibel. Het team ging gedurende een behoorlijk lange tijd undercover en kwam bovendrijven met het portable device wat we nu terugvinden op IndieGoGo.

De Breezing meet op basis van je adem een aantal belangrijke kenmerken van je metabolisme: de REE (ofwel aantal calorieën die je in rust verbrand) en TEE (je totaal aantal verbruikte calorieën op het moment van meten) en de voornaamste verbrandingsbron van je lichaam.


465137467734309769_8TcGkSL6

Vooral die laatste is interessant, want dat kan behoorlijk verschillend zijn per persoon. Verbrand je op het moment voornamelijk koolhydraten of ben je je vet-reserves aan het aanspreken? Of is het mix van die beiden?

Het team van Breezing is via IndieGoGo op zoek naar een (crowd)funding van $100.000 en heeft daar sinds lancering begin deze week al een aardig beginnetje mee gemaakt. Naar verwachting moeten de eerste apparaten in mei van dit jaar verstuurd gaan worden. Het Breezing-device inclusief 10 cartridges om te meten komt op $250.

465137467734309788_eiKp09xK