Komt er een tweede seizoen van ‘Anatomy of a Scandal’?

Met Anatomy of a Scandal had Netflix dit voorjaar weer eens een kneiter van een hit te pakken. Veel fans kijken dan ook reikhalzend uit naar een tweede seizoen van de dramaserie. Tevergeefs, zo lijkt het. Niet dat Netflix nu al de stekker uit de serie heeft getrokken: het was altijd de bedoeling dat het bij 6 afleveringen zou blijven!

Nadat Anatomy of a Scandal begin april op Netflix verscheen, wist de serie al snel naar de top van de trending-lijsten te stijgen. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd bleek de mini-serie over een Britse politicus en zijn gezin een directe hit.

Anatomy of a Scandal is gebasseerd op het gelijknamige boek van Sarah Vaughan en daar zit ook direct een belangrijke reden waarom er vooralsnog een geen tweede seizoen van de serie gepland staat. De Britse schrijfster heeft immers nooit een tweede deel van het boek geschreven.

Niet dat het de makers van populaire TV-series ooit heeft tegengehouden, met wisselend succes (we zien jullie wel, makers van Game of Thrones of 13 Reasons Why!).  Overigens zal laatstgenoemde Netflix-serie er ook voor zorgen dat het streamingplatform enigzins terughoudend zal zijn voor een ‘losse pols vervolg’, waar kijkers al snel afhaakte toen bleek dat het originele verhaal compleet losgelaten werd.

Heb je Anatomy of a Scandal nog niet gezien? Check de serie dan nu op Netflix! Of duik eerst tussen de letters: het boek van Sarah Vaughan is onder andere te koop via Bol.com!

Foto via Netflix