‘Android Wear krijgt WiFi ondersteuning’

Gisteren werd tijdens de keynote van Apple eindelijk onthuld wanneer de Apple Watch op de markt zal verschijnen. Met de komst van de Apple Watch in april krijgen de Android Wear smartwatches er een nieuwe geduchte concurrent bij.

Gezien de tegenvallende verkoop van de smartwatches met Android Wear zal Google alles uit de kast moeten halen om de strijd te winnen van Apple. Een anonieme bron heeft inmiddels aan The Verge laten weten dat Google werkt aan een nieuwe update van Android Wear, waarmee het systeem ook WiFi zal gaan ondersteunen. Hierdoor zijn gebruikers niet langer afhankelijk van een Bluetooth-connectie met hun smartphone om hun notificaties binnen te laten komen.

Geheel verrassend is de keuze van Google niet te noemen, aangezien het merendeel van de Android Wear smartwatches is uitgerust met een WiFi chip. Via de update hoeft de functie alleen maar geactiveerd te worden, waarna gebruikers via WiFi hun push meldingen kunnen laten binnenkomen.

Daarnaast voert Google nog een interessante verandering door met de update. Vanaf de volgende update krijgen de gebruikers de beschikking over ‘gesture control’, waardoor zij hun smartwatch kunnen bedienen middels polsbewegingen.

Door de pols te draaien zullen gebruikers tussen de verschillende notificaties kunnen scrollen. Zo kunnen gebruikers de smartwatch makkelijker gebruiken op de fiets of wanneer zij de handen vol hebben, doordat het niet langer meer nodig is om de watch met de andere hand te bedienen.