Heb je een oude Android Wear smartwatch? Dan heb je pech: Je krijgt geen updates meer

Android Wear smartwatches

Een groot probleem bij Android is de fragmentatie in de versies van het besturingssysteem. Koop je een Android-toestel dan weet je nooit of en wanneer je een update krijgt naar de volgende versie. Google probeert samen met fabrikanten al jaren verbeteringen op dat vlak door te voeren, maar het blijft een doorn in het oog van zowel Android-gebruikers, als app-ontwikkelaars. Hetzelfde lijkt nu te gebeuren met smartwatches die op Android Wear draaien.

Google kondige op Google I/O vorige maand de eerste grote update van Android Wear aan: versie 2.0. Inmiddels is duidelijk dat niet elke smartwatch die draait op Android Wear ook daadwerkelijk een update krijgt. En voor veel horloges is het op dit moment nog onduidelijk wanneer de update beschikbaar komt.

Van de LG G Watch en de bij de lancering populaire Moto 360 is het al zeker dat ze geen update krijgen. Waarschijnlijk hebben ook bezitters van de ASUS ZenWatch pech, al is dat nog niet bevestigd.

Van slechts enkele smartwatches is officieel bekend gemaakt dat ze de update naar Android Wear 2.0 krijgen: de twee generatie van de LG G Watch Urbane, de Huawei Watch en de Tag Heuer Connected. Een compleet overzicht van wat er op dit moment bekend is, vind je op 9to5Google.