Nieuwe ontdekking bevestigt komst Siri naar de Mac op WWDC

Siri

Al maanden gaat het gerucht dat Apple in de nieuwe versie van OS X (of eigenlijk: macOS) eindelijk Siri naar de Mac brengt. De officiële bevestiging komt waarschijnlijk vanavond tijdens de keynote van het Apple’s ontwikkelaarsconferentie WWDC. Een laatste aanwijzing dat het echt gaat gebeuren komt echter van de spraakassistent zelf.

Ontwikkelaar Brian Roemmele ontdekte dat Siri ondersteuning biedt aan Finder, de applicatie waarmee je op de Mac je bestanden kunt beheren. Deze app zit niet in iOS, dus de enige reden om die te ondersteunen is omdat de dienst beschikbaar komt op de Mac.

Roemmele gaf de opdracht “Siri, open settings in the Window”. Het antwoord van de virtuele assistent was “It doesn’t look like you have an app named ‘Finder’”. En die respons is nieuw: tot voor kort bood Siri aan om op internet op zoek te gaan naar je zoekopdracht.

Screenshots

Vier weken geleden kwamen ook al de eerste screenshots naar buiten die de komst van de dienst naar de Mac leken te bevestigen. Het nieuwe antwoordgedrag lijkt dan ook de ultieme bevestigen van de aankondiging die Apple vanavond gaat doen.

Siri staat hoogstwaarschijnlijk centraal tijdens de WWDC keynote, maar er zijn ook veel andere dingen waar Apple het over gaat hebben. Een overzicht van wat je kunt verwachten vind je in dit artikel.