Animatie toont virale kracht op Facebook van oud “Star Trek”-acteur


De tijd dat George Takei bij een breed publiek alleen bekend was van zijn acteerprestaties als Sulu in de originele uitvoering van Star Trek ligt al enige tijd achter ons. Sindsdien is de oud-acteur voornamelijk bekend als woordvoerder van diverse Amerikaanse homo-organisaties en zijn werk voor mensenrechten wereldwijd. Én als internet fenomeen, uiteraard. Want op zowel Facebook als Twitter is Takei een heuse cultheld met immense virale capaciteiten!

Het Amerikaanse bureau Stamen maakte met bovenstaande video duidelijke hoe viraal precies. In de video zien we een organische groei van Takei’s “Marvin The Martian”-post op Facebook. De post bevat een foto, die overduidelijk de draak steekt met de eerst beelden die op dat moment net door de  Curiosity vanaf Mars werden ontvangen. De animatie werd dus gemaakt door het Amerikaanse bureau Stamen, waar we eerder vorige week al over schreven.

Fascinerend om de visualisatie op deze manier te zien, haast organisch. Overigens deelt Stamen haar datavisualisaties met iedereen via deze speciale site. Het bekijken waard!