Interactieve tijdlijn toont alle conflicten uit de geschiedenis op de kaart

Vorige maand was ik eindelijk in staat om een start te maken met de “Century”-trilogie van Britse auteur Ken Follet. In deze drieluik omschrijft Follet de historie van de mensheid en de conflicten in die evolutie vanaf de start van de Eerste Wereldoorlog. De makers van “Conflict History” pakken het een tikkeltje groter aan en visualiseren op hun actieve tijdlijn alle bekende conflicten, zelfs die van voor het jaar 0.

 De interactieve kaart, gemaakt door een team van TecToys laat een overzicht zien van ’s werelds grootste conflicten van voor het jaar 0 tot de recente drone aanvallen in Pakistan. Alle data is bij elkaar gezocht middels slimme koppelingen met Google en Freebase, een open data serviceprovider.

Klik hier om aan de slag te gaan met de timeline of gebruik het zoekscherm om naar een specifiek conflict te zoeken. Vergeet ook niet even door te klikken om nog meer informatie over het conflict te verzamelen en de connecties te zien tussen verschillende landen tijdens het conflict. Man, dit is precies wat ik nodig had op school, vroeger! ;-)