Anonymous verklaart IS de digitale oorlog

Naast fysieke gevechten vindt er ook digitaal genoeg strijd plaats in het conflict rond Syrië. Nadat Anonymous eerder al de confrontatie met het Syrian Electronic Army niet ontweek, verklaart het nu de oorlog aan IS na de aanslagen in Parijs.

Vanochtend melden we al dat de terroristen van de aanslagen op Parijs waarschijnlijk het PlayStation-netwerk gebruikten om met elkaar te communiceren. Dit omdat dit communicatiemiddel vele malen moeilijker te controleren is dan andere communicatiemiddelen zoals WhatsApp. Anonymous heeft nu in een video en via Twitter de (digitale) oorlog aan de terroristen van IS verklaard.

Anonymous is een ongeorganiseerde groep hackers. In de Franstalige video op Youtube laat een woordvoerder van de hacktivisten weten dat de grootste operatie ooit wordt gestart tegen IS.

Na de aanslag op het kantoor van het tijdschrift Charlie Hebdo, bijna een jaar geleden, begon Anonymous zijn strijd tegen IS al door het rapporteren van extremistische Twitter-accounts, Youtube-video’s en het offline halen van extremistische websites. Deze vorm van propagandeberichten en -video’s moeten namelijk eerst door gebruikers gemeld worden voordat Facebook of Twitter ze verwijderd.

Deze aanvallen kunnen niet onbestraft blijven, daarom zullen Anonymous-groepen van over de hele wereld jullie opjagen, ja, jullie, venijn dat onschuldige mensen doodt, we gaan jullie opjagen zoals we ook deden sinds de aanvallen op Charlie Hebdo.

Vanochtend publiceerden ze een lijst met honderden Twitter-accounts die (mogelijk) betrokken zijn geweest bij de terreuraanslagen in Parijs. Vele van deze accounts zijn momenteel al door Twitter verwijderd.

In de video laat de woordvoerder van de groep hacktivisten weten dat IS massale cyberaanvallen kan verwachten: “Het is oorlog. Zet je schrap. Het Franse volk is sterker dan jullie en zal nog sterker uit deze gruwelijkheden komen”.

Volgens De Standaard luidt de gehele tekst in video:

Gisteren, vrijdag 13 november 2015, is ons land, Frankrijk, aangevallen rond 10 uur ’s avonds door meerdere pogingen van terroristen, opgeëist door jullie, IS. Deze aanvallen kunnen niet onbestraft blijven, daarom zullen Anonymous-groepen van over de hele wereld jullie opjagen, ja, jullie, venijn dat onschuldige mensen doodt, we gaan jullie opjagen zoals we ook deden sinds de aanvallen op Charlie Hebdo. Daarom, wees voorbereid voor een enorme wraakactie van Anonymous. Wees gewaarschuwd dat we jullie zullen vinden en niet zullen laten gaan; we gaan de grootste operatie ooit tegen jullie lanceen. Verwacht veel cyberaanvallen. De oorlog is verklaard. Maak jullie klaar. De fransen zijn sterker dan jullie en zullen uit deze wreedheid nog sterker uit komen. Anonymous betuigt zijn medeleven met de families van alle gevallen slachtoffers. Wij zijn Anonymous, wij zijn talrijk. We vergeven niet en we vergeten niet. Verwacht ons.

De ontwikkeling omtrent de (digitale) oorlog zijn te volgen via #OpParis.