Is de AOC AGK700 het ideale instapmodel keyboard voor casual gamers?

Het AOC AGK700 toetsenbord geen compact toetsenbordje, maar daar zal een fervente PC-gamer niet direct op afknappen. Kan het opvallende toetsenbord de kostbare ruimte op je dream desk wel verdienen? Wellicht biedt deze AOC AGK700 review meer inzicht!

Laten we er niet omheen draaien (al is dat deels functioneel wel de bedoeling): de AGK700 is een opvallende verschijning. Mede dankzij zijn grote, rode, draaiknop. En dan is er nog de programmeerbare RGB-backlight onder toetsen.

Aparte layout

Even terug naar die rode draaiknop in het midden van het toetsenbord. Die staat eigenlijk symbool voor het feit dat AOC niet bang is om tegendraads te denken. De knop is natuurlijk vooral bedoeld om snel je volume aan te kunnen passen. Traditioneel vinden we deze rechts- of linksboven op het toetsenbord. “Dat moet toch anders kunnen”, dacht men bij AOC.

Volledig terecht natuurlijk, maar in de praktijk wordt daar de functionaliteit wel aangetast. De knop is nu in het midden van het toetsenbord geplaatst. Vanuit de traditionele plekken ben je echter met een muis- of toetsenbordhand sneller bij de draaischijf. Nu heeft AOC wel een andere sneltoets op de positie rechtsboven geplaatst: een vast knop om je audio direct te muten of unmuten.

Foto via AOC

Het zijn een aantal keuzes die absoluut te verdedigen zijn, maar tegelijkertijd ook vraagtekens zetten bij de aparte layout van het toetsenbord, dat in totaal is uitgerust met maar liefst 108 toetsen.

Wel heel tof: je krijgt bij de AGK700 ook een keycap-verwijderaar en extra W, A,S, D-toetsen om nog meer te personaliseren.

Mechanische switches

Geen serieus gaming keyboard kan natuurlijk zonder en dus is ook de AOC AGK700 uitgerust met mechanische switches. De liniaire switches hebben een activeringskracht van 45 gram, wat betekent dat ze gemakkelijk in te drukken zijn en daarnaast razendsnel reageren tijdens het spelen.

Het betekent ook dat je er mindel comfortabel even je e-mail er op gaat zitten wegwerken of, ik noem maar een voorbeeld, een review op gaat zitten tikken. Of je moet van een beetje trainen tijdens het schrijven houden. In de praktijk zul je door de snelle reactietijd van de toetsen wellicht niet echt vertragen, ik merkte wel dat mijn vingers sneller vermoeid voelde.

Hoewel hij tijdens je kantooruren wellicht meer tot last is, merkte ik tijdens het spelen wel dat de comfortabele polssteun bij het toetsenbord zijn werk deed.

Ik speel zelf niet competitief genoeg om features als N-Key Rollover en anti-ghosting volledig te ervaren. Maar dankzij deze toepassingen zorgt de AGK700 er voor dat alle toetsen individueel worden geregistreerd en het per ongeluk indrukken van een aangrenzende toets geen ‘spook-registraties’ oplevert.

Fun factor

Het AOC AGK700 toetsenbord is een degelijke keus voor semi-fanatieke of casual gamers die op zoek zijn naar een mechanisch toetsenbord. Naast zijn uitstekende technische specificaties beschikt de AGK700 met zijn programmeerbare verlichting en opvallende voorkomen immers ook fun factor die je gaming desk verdient. Niet geheel toevallig zag ik de AGK700 de afgelopen weken ook steeds meer voorbij komen in YouTube-video’s en BBC’s jeugdkanaal CBBC.

Met een prijskaartje van rond de €80 is de AOC AGK700 vergelijkbaar met andere mechanische instappers, maar krijg je er wel een aantal features bij die je zeker ook op een fanatieker niveau nog grote voordelen gaan bieden.

Foto via AOC / Shutterstock