Nieuw op Film1 en FilmBox in april: Countdown en Till Death

Countdown op Filmbox en Film1

Nederland kent tegenwoordig tal van streamingkanalen, maar er komen ook nog gewoon toffe films op tv. Bijvoorbeeld bij FilmBox, een 24/7-filmkanaal dat in je basispakket zit. En wat je mist, kun je via later via Film1 terugkijken. Deze maand komen er op beide plekken een aantal toffe films aan, die je niet wil missen.

Huh, hoe zit dat? Eenvoudig: FilmBox is de gewone televisie. Dat betekent dat van te voren wordt aangekondigd op welke dag en hoe laat een film wordt uitgezonden, waardoor je kunt zorgen dat je klaar zit om hem te kijken of op te nemen. Lukt dat niet? Dan kun je ook een abonnement nemen op de on demand streamingdienst Film1, waar de film na uitzending op FilmBox verschijnt. Bovendien komt daar überhaupt een breder aanbod aan films op, via een streamingdienst en vier filmzenders zonder reclameonderbrekingen.

Live: Countdown en The Legend of Tomiris

Laten we voor het overzicht eerst eens beginnen met de films waarvoor je op tijd klaar wil zitten – dus de films die live op tv komen. Zoals gezegd verschijnen die bij FilmBox 24/7, maar lang niet alle films worden voor het eerst uitgezonden op de zender. In april geldt dat wel voor vier films: die verschijnen voor de allereerste keer op FilmBox. Wil je die per se zien, dan moet je daar dus even op tijd voor klaar gaan zitten.

Eén van die films is Countdown, een fijne horrorfilm over een vervloekte app met dezelfde naam. Die app vertelt je namelijk precies hoeveel tijd je nog hebt voor je dood gaat. Probeer je daaraan te ontkomen, dan verbreek je de gebruikersovereenkomst en ga je alsnog dood.

Een groepje tieners daagt elkaar uit om de app te installeren en krijgt dus te horen wanneer ze doodgaan. Als het vriendje van het eerste slachtoffer in het ziekenhuis komt, wil verpleegster Quinn Harris bewijzen dat de app onzin is. Maar de aangegeven sterftijd van de patiënt blijkt te kloppen. Klein probleem: ze heeft zelf slechts drie dagen op de klok staan. En zo begint een race tegen de klok.

Nieuwsgierig? Countdown zie je maandag 3 april om 20:30 uur.

Later deze maand – op 17 april – kun je de film The Legend of Tomiris bekijken, een avonturenfilm uit Kazachstan. De film gaat – zoals de naam al doet vermoeden – over Tomiris. Zij was de koningin van de Amazones en voerde 600 jaar voor Christus een bloedige oorlog tegen het Perzische Rijk. De Perzische koning Cyrus laat namelijk haar dorp uitroeien, wat voor Tomiris logischerwijs een reden is om ten strijde te trekken. Ondertussen verenigt ze een gigantisch leger om haar volk te bevrijden. Veel actie dus, met een vleugje geschiedenis.

Deze vier films zijn deze maand ook tof om te zien op FilmBox:

  • Countdown – maandag 3 april om 20:30
  • Før Frosten  – maandag 10 april om 20:30
  • The Legend of Tomiris – maandag 17 april om 20:30
  • Normandie Nue – maandag 24 april om 20:30

Stream ze: Till Death en Silk Road

Zoals gezegd heeft FilmBox ook een streamingdienst genaamd Film1 waar je een abonnement op kunt krijgen. Daar kun je on demand de films kijken die je gemist hebt én krijg je toegang tot vier lineaire filmkanalen. En ook daar verschijnen deze maand een aantal nieuwe films op.

Denk bijvoorbeeld aan Silk Road, die zaterdag 8 april om 20:30 in première gaat. Deze film draait om Ross Ulbricht, die onder de naam Silk Road een online zwarte markt creëert. Logischerwijs maakt hem dat niet echt geliefd in de wereld van justitie, aangezien dat hartstikke illegaal is. Ulbricht komt dan ook in het vizier te staan van de narcoticabrigade, en specifiek van agent Rick ‘Jurassic Narc’ Bowden. En zo ontstaat een kat-en-muisspel tussen Ross en Rick.

Ook nieuw deze maand is Till Death, met Megan Fox in de hoofdrol. Fox speelt in deze thriller de rol van Emma, een overspelige vrouw die al ruim tien jaar vastzit in een uitgeblust huwelijk met Mark. Maar dan volgt een verrassing: Mark wil plots hun trouwdag vieren met een romantisch avondje in een afgelegen huis aan een meer.

Emma voelt zich eigenlijk de hele avond niet op haar gemak, en de volgende ochtend ontdekt ze waarom. Als ze wakker wordt blijkt dat Mark haar heeft vastgeketend met handboeien, waarna hij zichzelf doodschiet. Emma zit plots in haar eentje vast in de winterse kou, volledig geïsoleerd van de samenleving. Ze blijkt onderdeel te zijn geworden vane en wraakplan en wordt het doelwit van twee criminelen die de inhoud van een kluis willen hebben.

Deze films zie je vanaf april op Film1:

  • Hitman’s Wife’s Bodyguard – premiere op zaterdag 1 april om 20:30 uur.
  • Silk Road – premiere op zaterdag 8 april om 20:30 uur.
  • Arthouse Sunday, met Hit the Road – premiere op zaterdag 18 april om 20:30 uur.
  • Till Death – premiere op zaterdag 22 april om 20:30 uur.
  • Seance – premiere op zaterdag 29 april om 20:30 uur.
Beeld: FilmBox/Film1