AOC GH300 review: Allround instapper met opvallend design

Met een opvallend design en een verrassend prijskaartje komt de AOC GH300 headset direct in beeld voor beginnende én meer ervaren gamers met een beperkt budget. Maar tilt de GH300 je beleving ook direct naar een hoger niveau?

Het is er AOC met hun producten veel aangelegen gamers een competitief voordeel te bieden. In daad, maar overduidelijk in woord: je tegenstanders sneller zien, nog sneller kunnen reageren en in het geval van de AOC GH300: ze nóg eerder kunnen horen.

Die ervaring kan in de praktijk twee kanten op, maar laten we beginnen met zijn opvallende verschijning.

Gemaakt om te zien

Met de enorme groei van livestreams en vlogs rondom gaming is het niet meer dan logisch dat steeds meer fabrikanten veel aandacht besteden aan het uiterlijk van hun headsets.

Zo ook AOC, dat de GH300 heeft voorzien van een opvallende ophanging van rood geborsteld metaal. Ziet er niet alleen lekker uit, maakt ook dat je headset direct een stuk steviger aanvoelt. De rode band is comfortabel afgewerkt met rood stiksel dat de kunstleer-en-foam hoofdband bij elkaar houdt.

Aan de zijkant van de plastic oorschelpen vinden we een aluminium mesh met daarachter een LED-verlicht AOC-logo verwerkt. Een goeie combinatie van comfort, stevigheid en design: het plastic van de oorschelpen drukt het gewicht van de headset, die dankzij de metalen mesh en LED-logo’s wel meer punch in zijn uitstraling krijgt.

Al met al is AOC GH300 niet alleen gemaakt om te luisteren, hij is duidelijk ook gemaakt om gezien te worden.

7.1 Surround en losse mic

Ook de rest van de specs van de GH300 mogen er op het eerste zicht wezen. De microfoon is los te maken van de headset, zodat je kunt kiezen om met- of zonder mic te gamen. Daarnaast vinden we een compacte bedienining aan het snoer waarmee je de microfoon, LED-verlichting en het volume via een draaischijf snel kunt bedienen.

De AOC GH300 verbindt je met je PC, Mac of console via USB. Mocht die eerste optie het platform zijn waar je het meest op speelt, heb je nog een mazzeltje. Via de AOC-software biedt de GH300 namelijk ook ondersteuning voor 7.1 Surround.

Voor Mac en console-spelers is het sowieso niet de meest voor de hand liggende headset om te overwegen. Met zijn twee meter lange USB 2.0-kabel en gebrek aan draadloze connectiviteit is het verbinden met je console bijzonder lastig (of je moet echt een hekel aan je eigen ogen hebben).

Prima allround instapper

Wat is er dan te zeggen over de audiokwaliteit zelf? Die moet je eigenlijk beoordelen met het prijskaartje van €35 in het achterhoofd. Want de 50mm-stereodrivers van de AOC GH300 leveren een prima geluid, maar je mag het niet direct vergelijken met de meer premium modellen op de markt.

Dat prijskaartje brengt het totaalplaatje ook veel meer in perspectief: met zijn opvallende verschijning en degelijke geluid is de AOC GH300 een prima allround instapper. Zeker voor beginnende PC-gamers die hun budget wellicht liever besteden aan een volgende hardware-upgrade.

De AOC GH300 is te koop vanaf €35 euro en beschikbaar bij onder andere Bol.com.

Beeld via AOC / Shutterstock.com