Deze app brengt Amazon Alexa naar je iPhone

Regelmatig schrijven we over de Amazon Echo. Het apparaat, dat een soort Siri is voor in je woonkamer, is nog niet in Nederland te koop en spreekt alleen Engels. Maar het is ongelofelijk interessant wat Amazon doet met de Echo en de assistent Alexa die erop draait. Het haalt de virtuele assistent de smartphone uit en het huis in, wat het hele concept veel praktischer maakt.

Een ander belangrijk verschil met bijvoorbeeld Siri is dat Alexa helemaal open is. Externe ontwikkelaars kunnen hun diensten koppelen aan Alexa. Daardoor kun je bijvoorbeeld Spotify afspelen op de Echo. Tevens kunnen externe partijen Alexa overal inbouwen.

De makers van Lexi hebben die mogelijkheid benut om Alexa naar de iPhone te brengen. Via de Lexi-app kun je alle vragen en opdrachten die je aan een Echo kunt stellen en geven, tegen je iPhone roepen. Een nadeel is dat je daarvoor wel de app moet openen en op je scherm moet drukken. Dat maakt het niet erg gebruiksvriendelijk.

Mocht je het desondanks uit willen proberen, dan kun je de app voor €4,99 kopen. Houd er wel rekening mee dat Alexa (nog) geen Nederlands spreekt. Een leukere en misschien nog wel praktischere manier om met Alexa aan de slag te gaan, is door een soort Echo te bouwen met behulp van een Raspberry Pi. Ook dat is mogelijk doordat Alexa open is en de benodigde software kun je gratis downloaden.