Apple en Tynker leren kinderen programmeren via nieuwe spelletjes

Ik ben een groot voorstander van kinderen leren programmeren. Programmeren is immers de toekomst, zeker nu er steeds meer banen verdwijnen dankzij robots. Apple is dit duidelijk met me eens. De iPhone-fabrikant heeft namelijk een partnerschap afgesloten met Tynker om twee nieuwe spelletjes uit te brengen die kinderen precies dat leren, schrijft 9to5Mac.

De twee spelletjes heten Space Cadet en Dragon Spells. Kinderen leren via de cursussen hoe ze moeten programmeren door 115 levels te spelen met programmeerpuzzels en zelf uit te voeren projecten. Hierbij wordt gebruikgemaakt van visuele blokken van Tynker en Apple’s eigen programmeertaal Swift.

De bedoeling is dat kinderen op spelenderwijs Swift leren kennen, voordat ze overgaan naar de app Swift Playgrounds als ze ouder zijn. Voor leraren zijn er gratis gidsen beschikbaar via iBooks.

Van kleuterschool tot groep 6

Space Cadet richt zich op kinderen op de kleuterschool en in groep 3. In deze app los je vooral puzzels en programmeeruitdagingen op die zich in de ruimte afspelen. Vanaf groep 4 tot en met groep 6 kun je aan de gang met Dragon Spells, waarin je de eerste onderdelen van programmeren leert. Dit doe je door een draak te trainen en schatten te verzamelen.

De beide spellen vind je terug in de Tynker-app, die gratis te downloaden is voor de iPad.