App SleepCycle wekt je op het beste moment in je slaapritme, zonder je alarm te missen

Ook al slaap je de hele nacht door, toch ben je vaak in de ochtend nog steeds niet uitgerust. Een manier om erachter te komen hoe dit komt is je slaap tracken. Wearables als de Jawbone UP en de laatste versies van de Fitbit kunnen dit voor je doen. Nadeel is dat deze draagbare technologie vaak meer dan 100 euro kost. De app SleepCycle kan hetzelfde voor je doen en is een stuk goedkoper!

SleepCycle is een app die je slaap kan meten. Je installeert de app op je smartphone en legt ‘s nachts de smartphone op bed. Met de ingebouwde accelerometer van de smartphone meet de app hoeveel je beweegt tijdens de slaap. Hoe minder je beweegt, hoe beter de nachtrust. In verschillende grafieken kun je de volgende ochtend je slaappatroon bekijken.

SleepCycle

Door je bewegingen te meten, weet de app in welke fase van de slaap je zit. Deze informatie gebruikt de app om je wakker te maken wanneer je het lichtst slaapt. Het alarm gaat niet opeens veel te vroeg of veel later dan gepland af: het alarm gaat af in een tijdframe van 30 minuten voor je geplande alarm. Zo kun je iedere ochtend rustig en op tijd wakker worden, op een moment wat het best in jouw slaapritme past.

De app vraagt nogal wat van de accu van je smartphone. SleepCycle is namelijk constant aan het meten. Er wordt dan ook aangeraden om je telefoon de hele nacht aan de oplader te laten hangen. Zo weet je in ieder geval zeker dat in de ochtend je alarm ook daadwerkelijk afgaat!

De SleepCycle app is verkrijgbaar voor iPhone en de iPod Touch. De app kost $0,99.