‘Apple AirPods uitgesteld door problemen synchronisatie audio’

De draadloze toekomst van Apple laat nog even op zich wachten. De AirPods van Apple hebben vertraging opgelopen vanwege problemen met de synchronisatie van audio. Dat zegt een bron van The Wall Street Journal tegen de krant. De draadloze oordopjes zijn daardoor waarschijnlijk niet op tijd klaar voor de feestdagen.

Beide oordopjes van Apple ontvangen een apart signaal van een iPhone of ander apparaat. Bij andere draadloze oordopjes ontvangt doorgaans één oordopje het signaal, waarna die het doorstuurt naar het andere oordopje. De vertraging is volgens de bron van The Wall Street Journal ontstaan omdat Apple niet voor de traditionele methode kiest.

Het bedrijf moet ervoor zorgen dat beide oordopjes het geluid op hetzelfde moment kunnen laten horen. Ook zou Apple nog geen oplossing hebben gevonden voor het geval dat één van de oordopjes kwijtraakt of als de batterij leeg is.

Concurrenten

The Wall Street Journal schrijft dat de aankondiging van de AirPods voor de concurrentie goed heeft uitgepakt.

Hoewel Apple de AirPods nog niet kan leveren, heeft het bedrijf wel de aandacht op draadloze oordopjes weten te vestigen. Onder meer concurrenten Bragi en Earin profiteren daarvan.