Apple betaalde ruim 73 miljoen om retailmanager weg te lokken bij Burberry

Angela Ahrendts, de nieuwe retailmanager, is de best betaalde medewerker van Apple. In 2014 streek de voormalig CEO van Burberry maar liefst 73,4 miljoen dollar op.

Hiermee laat ze andere medewerkers waaronder de CEO van Apple, Tim Cook, een eind achter zich. Het aantrekken van de nieuwe retailmanager was voor Apple dus bepaald geen koopje.

Het grootste deel van de inkomsten van Ahrendts bestaan uit een welkomstgeschenk om haar weg te lokken bij Burberry. Zo heeft Ahrendts voor ruim 70 miljoen dollar aan aandelen gekregen. Daarnaast ontving ze een bonus van 500.000 dollar en nog een aantal andere vergoedingen.

apple payroll

Op basis van deze gegevens kunnen we rustig concluderen dat het Apple er alles aan gelegen was om deze vrouw naar het bedrijf te halen. Tijdens haar periode bij Burberry wist zij via een koerswijziging het marktkapitaal te verdubbelen.

We schreven eerder al over het feit dat Apple zich meer en meer gaat richten op een combinatie van mode en technologie.

De komst van Ahrendts voedde dit vermoeden al, maar nu bekend is om welke bedragen het gaat lijkt er geen twijfel meer mogelijk.

Apple is overigens niet de enige die zich op de modewereld stort. Eerder zagen we al dat Misfit samen gaat werken met Swarovski en dat GUESS met een eigen smartwatch de markt op komt.