Apple bevestigt overname 3D-sensor fabrikant Primesense

Het gerucht stak vorige week de kop en is nu dan ook bevestigd: Apple neemt de makers van Microsoft’s Kinect, Primesense, over voor een bedrag van ongeveer 350 miljoen dollar. Het is echter de vraag op welke manier Apple gebruik gaat maken van de kennis waar Primesense over beschikt.

Apple verstuurde vanochtend vroeg een standaardreactie, waarin het de overname van het Israëlische bedrijf bevestigd. Zoals gewoonlijk laat het Amerikaanse bedrijf geen woord los over het overnamebedrag of het doel van de koop.

Het Israëlische  Primesense werd bekend onder een breed publiek als de bedenkers en eerste fabrikant van de Kinect sensor die bij de Xbox 360 werd verkocht. Afgelopen januari demonstreerde het bedrijf op de CES al een hele sloot aan nieuwe technologie, waaronder een 3D sensor/projector:

De 3D-sensors zijn in de afgelopen 18 maanden steeds compacter geworden. Afgelopen juni demonstreerde Intel al een model dat in het scherm van een laptop kan worden verwerkt, terwijl slechts weken later de eerste sensoren al in smartphones werden verwerkt.

De kortste klap is het koppelen van de aankoop van Primesense aan de productie van de al zo lang genoemde Apple televisie. De bewegingssensoren van Primesense lenen zich uiteraard uitstekend om in de TV te worden verwerkt.