Apple houdt productpresentatie Mac op 27 oktober

Op 7 september toonde Apple de iPhone 7 en de Apple Watch series 2 aan de wereld. Tijdens deze presentatie vertelde Apple echter niks over de komst van nieuwe Macbooks. Dat terwijl zeker de Macbook Pro toe is aan de upgrade, zowel qua ontwerp als qua interne hardware. Ik ken redelijk wat mensen die daar al een tijdje op zitten te wachten en voor hen is er goed nieuws: Apple heeft namelijk een tweede Apple Event aangekondigd voor dit najaar.

De pers is zojuist uitgenodigd voor deze presentatie op donderdag 27 oktober. Op de uitnodiging staat de tekst ‘hello again’, een verwijzing naar de introductie van de eerste Mac in 1984. Daarbij gebruikte Apple het woord ‘hello’.

Apple uitnodiging

Geruchten

Er gaan al een tijd geruchten over de nieuwe Macbook Pro. Er zou onder meer een langwerpig OLED-touchscreen op het toetsenbord zitten als vervanging van de F-toetsen. De functie hiervan zou per applicatie aangepast kunnen worden. Daarnaast zou een TouchID-sensor worden ingebouwd om in te loggen met je vingerafdruk.

Deze week kwamen daar weer een aantal nieuwe geruchten bij. Zo zou Apple afscheid nemen van de oude USB-poort, zoals het eerder al deed bij de ‘gewone’ Macbook. De Macbook Pro zou enkel USB-C en Thunderbolt-poorten krijgen. Ook het opladen zou voortaan via USB-gaan in plaats via de magnetische magsafe-aansluiting. Net als nu zou er een 13 en een 15-inch model uitkomen.

Naast de Macbook Pro, zou ook de Macbook Air een upgrade krijgen. Deze zou ook de beschikking krijgen over USB-C, zo gaat het gerucht. Ook zou Apple de iMac upgraden en weer een eigen beeldscherm gaan maken, ditmaal met een 5K-resolutie. Of dit klopt horen we volgende week donderdag. De Macbook zelf zal overigens niet vernieuwd worden. Dit model is pas anderhalf jaar oud en kreeg dit voorjaar al een flinke upgrade qua hardware.

Livestream

Het Apple Event op 27 oktober begint om 19:00 uur Nederlandse tijd. Vrijwel zeker is er een livestream waarmee liefhebbers de aankondigingen kunnen volgen.

De afbeelding bij dit artikel is een concept dat is gemaakt op basis van geruchten door ontwerper Martin Hajek.