Apple doneert 50.000 iPads aan scholen in de Verenigde Staten

Apple heeft 50.000 iPads aan meer dan 4500 scholen gedoneerd. Dat zei Tim Cook zojuist op de persconferentie van Apple in Cupertino. Om de nadruk te leggen op educatie herhaalde hij verder de plannen van het bedrijf rondom het programma genaamd Everyone Can Code, waarmee het kinderen wil leren programmeren. Eerder dit jaar kondigde Apple zijn app Swift Playgrounds aan, een platform waarmee kinderen kunnen leren programmeren.

De donatie en het programma is onderdeel van ConnectED, een initiatief tussen de overheid en technobedrijven om technologie te naar scholen te brengen. Met dit programma en het het uitdelen van gratis iPads maakt Apple natuurlijk een liefdadigheidsstatement, maar het is natuurlijk ook een vorm van marketing om de producten van Apple al vanaf een jonge leeftijd bekend te maken bij de klanten van de toekomst.

Verder wordt het ook mogelijk om realtime met elkaar samen te werken in documenten van iWork. Om de functie te demonstreren, werd de presentatie van Apple live aangepast. Natuurlijk introduceerde Google deze functie een aantal jaar geleden al in Google Docs. De functie van Apple werkt op zowel Macs, via iPhone en via browsers.