Apple stopt GPS in waterdichte Apple Watch series 2

Apple Watch

Apple heeft op het Apple Event zojuist de opvolger van de Apple Watch gepresenteerd: de Apple Watch series 2. Hij ziet er hetzelfde uit als de eerste Apple Watch, maar bevat een snellere processor, een helderder scherm en een GPS-module. Dat laatste is vooral handig voor sporters. Hardlopers, wandelaars en fietsers kunnen hun work-outs nu heel precies tracken, zonder hun iPhone mee te nemen.

Daarnaast is het horloge volledig waterproof, zodat je er mee kunt gaan zwemmen. Er is ook een speciale swim-tracking-functie toegevoegd waarmee zwemmers hun prestaties kunnen meten.

watchOS 3

Een groot deel van de vernieuwingen zit echter in de software: watchOS 3. Dit nieuwe besturingssysteem met grote wijzigingen in de interface komt ook naar de eerste generatie van het horloge.

De update komt dinsdag 13 september beschikbaar en zorgt onder meer voor sneller ladende apps.

Apple Watch Nike+

Qua uiterlijk blijven de stalen versie en de aluminium sportvariant die er al waren bestaan. Je kunt hem ook nog steeds krijgen in een 38 mm of een 42 mm-versie. Van het sportontwerp blijven de kleuren zilver, space grijs, goud en roségoud beschikbaar.

De gouden Apple Watches zijn verdwenen. Er komt echter een nieuw ontwerp bij: een wit horloge gemaakt van keramiek. Deze neemt de titel Apple Watch Edition over van de gouden versie.

Daarnaast komt er een Apple Watch Nike+ in samenwerking met Nike, speciaal voor hardlopers. Ook kiest Apple weer voor een samenwerking met modehuis met modehuis Hermes voor versie met speciale designbandjes.

Apple Watch series 2

Apple Watch ceramic

Apple Watch Nike+

Prijs en beschikbaarheid

De Apple Watch series 2 begint qua prijs bij 439 euro voor de sportversie van aluminium met een sportbandje of een nylon bandje. De Apple Watch Nike+ zal dezelfde prijs krijgen. De roestvrijstalen versie van de vernieuwde Apple Watch begint bij 669 euro. En de witte keramieken versie kost je 1469 euro in het kleinste model met een simpel bandje.

De originele Apple Watch blijft ook bestaan, maar krijgt de snellere processor uit de nieuwe versie. Hij gaat Apple Watch Series 1 heten en zijn prijs begint bij 339 euro. Hiervan zal echter alleen nog de sportversie beschikbaar zijn.

De pre-orders starten starten vrijdag, 9 september, en een week later, op 16 september, start de verkoop. De Nike-versie komt echter pas in oktober op de markt.