Apple geeft iMacs na twee jaar een update met betere prestaties

iMac

Apple heeft zijn iMac-productlijn voor het eerst in bijna twee jaar tijd een update gegeven. De computers hebben Intel-processors van de negende generatie en Vega-graphics gekregen, waardoor de rekensnelheid en grafische snelheid flink verhoogd moeten worden.

De iMac presteert dankzij die nieuwe processors sneller bij allerlei dagelijkse taken. Denk bijvoorbeeld aan het bewerken van foto’s en het spelen van games. De 21,5 inch iMac moet 60 procent betere prestaties hebben, de 27 inch-variant moet 2,4 keer zo snel zijn.

Verder zijn de grafische prestaties van de 21,5 inch computer tot 80 procent sneller geworden, en die van de 27 inch-versie tot 50 procent sneller. Dit is vooral prettig als je games probeert te ontwerpen in hoge resolutie, 3D-content maakt of video’s met complexe effecten bewerkt. Maar natuurlijk zit dit ook niet tegen als je gewoon aan het gamen bent.

iMac

5K-resolutie

De nieuwe iMacs hebben verder een behuizing van aluminium en glas, die slechts 5 millimeter dik is. Ook hebben ze een Retina-scherm met 14,7 miljoen pixels, een miljard kleuren, een helderheid van 500 nits en een brede P3-kleurweergave. Bovendien hebben de schermen een flinke resolutie, die in het geval van de 27 inch-versie zelfs 5K is.

De 21,5 inch iMac met 4K-scherm kun je vanaf nu kopen voor 1.499 euro. De 27 inch-variant met een 5K-scherm is flink duurder, en vanaf 2.099 euro te koop. Wil je geen Retina-scherm? Dat kan ook. Die zijn nog altijd vanaf 1.297,91 euro te koop.