‘Apple gestart met productie van chips voor onaangekondigde iPhone’

iPhone X Apple, iPhones

De nieuwe iPhone komt steeds dichterbij. Chipfabrikant TSMC is namelijk begonnen met het produceren van de A12-chip. Deze nieuwe chip wordt vermoedelijk gebruikt in de volgende telefoon van Apple. Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden. De nieuwe chip is kleiner, sneller en zuiniger dan de chip die in de iPhone 8 en X zit.

Apple wil volgens geruchten drie nieuwe iPhones gaan presenteren in de herfst. Het gaat om twee telefoons met OLED-schermen. Eentje krijgt een groter scherm dan de huidige iPhone X. Verder moet er een goedkoper model komen met een LCD-scherm.

Geen bevestiging

En nu zou de productie van de chips dus gestart zijn. Een woordvoerder van TSMC wil dit echter nog niet bevestigen. Wel zei de fabrikant in april al te zijn begonnen met het fabriceren van dit soort chips. Het bedrijf wil echter niet zeggen voor wie die gemaakt worden.

Ook Apple heeft nog niets bekendgemaakt over de nieuwe telefoons. Maar nieuwe iPhones worden over het algemeen in september gepresenteerd. De verwachting is dan dus ook dat dit nu weer gaat gebeuren.