‘Apple haalt apps die locatiedata delen met derde partijen offline’

Apple zou begonnen zijn met het verwijderen van apps uit de App Store die de locatie van gebruikers delen met derde partijen, zonder dat de gebruikers hier expliciet toestemming voor hebben gegeven. Dat meldt 9to5Mac. Volgens de regels van de App Store is dat ook niet toegestaan.

Ontwikkelaars van wie apps verwijderd zijn, hebben een brief gekregen van Apple. Daarin stelt het bedrijf dat hun apps niet voldoen aan de regels uit sectie 5.1.1 en sectie 5.1.2. In die regels staat dat apps “locatiedata van gebruikers niet naar derde partijen mogen sturen zonder expliciete toestemming van de gebruikers en voor niet goedgekeurde doeleinden”.

Terug in de Store

Voor de apps weer terug mogen komen in de App Store moeten ontwikkelaars alle code die gebruikt wordt voor het verzamelen en delen van locatiedata met derde partijen.

Mogelijk wordt Apple nu strenger over zijn regels vanwege de vernieuwde privacywet die op 25 mei in werking treedt in de Europese Unie. Het bedrijf heeft echter niet gereageerd op de berichtgeving van 9to5Mac.