Apple heeft een patent op headphones die fitness en health data kunnen tracken

Apple heeft in de afgelopen maanden verschillende small device, fitness en medische experts aangenomen. Het lijkt er dus op dat het bedrijf steeds meer interesse krijgt in de fitness en gezondheidsindustrie. Gisteren werd Apple een patent toegewezen voor headphones die snelheid en afstand kunnen meten, bewegingen van het hoofd kunnen registeren en biometrische data zoals temperatuur, hartslag en transpiratie van een gebruiker kunnen monitoren.

Het patent werd al aangevraagd in 2007 toen Apple nog volop bezig was met de iPod. Waarschijnlijk waren de headphones dan ook bedoeld in combinatie met een iPod in plaats van met een (nog te ontwikkelen) wearable. Met de ingebouwde accelerometers and bewegingssensoren zouden gebruikers hun iPhone kunnen besturen door gewoonweg met hun hoofd te bewegen. Bijvoorbeeld om een nummer te pauzeren en het volume aan te passen.

Unknown

Uit het patent blijkt verder dat de headphones gedragen zouden worden tijdens het sporten zodat de sensor de prestaties bij kan houden. Hoewel sporters natuurlijk geregeld headphones dragen, is het geen accessoire dat je de hele dag om zal houden. In vergelijking met de wearables die vandaag de dag populair zijn, lijkt het patent dus vrij beperkt.

Volgens bronnen zou Apple verder aan een smartwatch werken met vergelijkbare sensors, een healthbook voor iOS 8 en andere medische applicaties. Wellicht dat het patent in een van deze mogelijkheden ook toepassing kan vinden.