Wearables die je ook echt wilt dragen

Wearables mogen dan wel hét buzzword van 2014 worden, echt ‘wearable’ zijn de apparaten over het algemeen nog niet. De technologie is veel meer gefocust op functie dan op vorm. Volgens dit artikel moeten nieuwe gadgets eerst een ‘wannahave’-factor krijgen. Mobiele telefoons zijn tenslotte ook als lompe bricks begonnen voordat het de stijlvolle apparaatjes werden die het nu zijn.

Fabrikanten beginnen dat nu ook langzaam in te zien. Pebble en Google kwamen al met verbeterde ontwerpen en Misfit lanceerde de Shine. Om echt mainstream te kunnen worden moet er echter nog veel gebeuren vindt Cuff, een start up uit San Francisco. Zij hebben als doel technologie te maken die je wel wilt dragen; waar je mee gezien wilt worden. Daarom presenteerden ze onlangs een compleet nieuwe lijn van wearables.

Maar Cuff is op meer vlakken innovatief. De wearables van Cuff zijn geen fitness of health monitors en ook kun je er geen notificaties van je telefoon op ontvangen. Cuff focust zich daarentegen op een persoonlijk security systeem waarmee je makkelijk vooraf ingestelde contacten kunt bereiken. Het systeem is gebaseerd op de CuffLinc, een kleine zwarte tracker die met elk van de negen verschillende accessoires gebruikt kan worden.

Zodra je op de CuffLinc drukt krijg je een overzicht van wie uit je cirkel het meest dichtbij zijn. Vervolgens kan je de die personen waarschuwen door de CuffLinc te laten trillen. Met de Cuff app kun je vervolgens zien wie de alert heeft gestuurd en waar die persoon zich bevindt (dankzij de ingebouwde GPS chip). Het is ook mogelijk om verschillende trilpatronen in te stellen om zo te laten weten dat er niets ernstigs aan de hand is. Zo kun je Cuff bijvoorbeeld gebruiken voor wanneer je ’s avonds over straat loopt en je je niet veilig voelt, of:

If I’m wearing the Cuff, I can program it so my husband and my babysitter can always get through to me even if my phone’s not on me — it’ll vibrate and them I know I have to step out and reach them.

In tegenstelling tot andere fabrikanten is Cuff’s filosofie dus: fashion-first want als mensen het product niet willen dragen dan zal het nooit echt aanslaan. Daarom biedt Cuff negen verschillende accessoires aan: een sleutelhanger, leren en metalen armbanden, kettingen en hangers. Deze accessoires zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen. Hoewel Cuff op dit moment voornamelijk focust op vrouwelijke accessoires is er geen twijfel over mogelijk dat dit de meest stijlvolle wearables van het moment zijn.

Je kunt de wearables hier alvast vooruitbestellen.

jewelry-100246331-large