Apple investeert in duurzame energie in China

Tim Cook, CEO van Apple, laat via een Tweet weten extra te gaan investeren in duurzame energie. In zijn tweet laat hij weten de wereld beter achter te willen laten dan hij hem gevonden heeft. Volgens Engadget is het geen geheim dat Apple zijn verantwoordelijk tegenover het milieu serieus neemt. Apple gebruikt bijvoorbeeld nu al duurzame energie in de meeste van zijn gebouwen.

Omdat China Apple’s snelst groeiende markt is, maar ook de plaats is waar de meeste producten gemaakt worden, starten er nu twee nieuwe programma’s die de impact op het milieu moeten verbeteren.

Het eerste project is het produceren van extra zonne-energie naast het project dat nu al gaande is in Sichuan Province. In het noorden, oosten en zuiden van China worden zonne-velden gebouwd die meer dan 200 megawatt zonne-energie moeten produceren. Apple laat weten dat dit genoeg energie is om meer dan 265.000 huishoudens per jaar te voorzien van energie. Hiermee moet mede de energie die de toeleveranciers gebruiken gecompenseerd worden.

Het tweede programma is een samenwerking met het bedrijf Foxconn. In totaal moet er met dit project in 2018 400 megawatt aan zonne-energie worden gewonnen. Hiermee moet net zoveel duurzame energie worden opgewekt als dat er wordt gebruikt voor de iPhone-productie in de fabriek in Zhengzhou.