‘iPhone-camera krijgt Snapchat-achtige maskers en gaat voorwerpen herkennen’

Apple zou niet alleen werken aan een augmented-reality-bril, het techbedrijf zou ook augmented-reality-functies willen toevoegen aan de camera-app van de iPhone. Dat meldt Business Insider op basis van een anonieme bron.

Een onderdeel van de plannen zou zijn dat de camera objecten in de wereld om je heen zou kunnen gaan herkennen. Daarnaast zou je een gezicht kunnen aanpassen in een foto; een functie die we natuurlijk al kennen uit Snapchat. Als je kijkt wat voor functies Apple de laatste jaren heeft toegevoegd aan de camera en iMessage, dan zou dit een logische uitbreiding zijn.

Apple nam het afgelopen jaar diverse startups over, vooral op het gebied van computer vision (beeldherkenning middels kunstmatige intelligentie). Eén daarvan was FaceShift dat op indrukwekkende wijze emoties op het gezicht van mensen kan herkennen en digitaliseren.

Groter dan virtual reality

De overnames van afgelopen jaar en de geruchten van de laatste tijd geven aan dat Apple heel veel investeert in de ontwikkeling van augmented-reality-toepassingen. Het lijkt daarentegen virtual reality links te laten liggen, terwijl concurrenten Google en Samsung daar wel druk mee zijn. Eerder gaf Tim Cook al aan dat hij verwacht dat augmented reality veel groter wordt dan virtual reality.

Het is nu wachten tot we daadwerkelijk iets gaan zien van Apple op dit vlak. Apple kennende kan dat nog wel even gaan duren, omdat het bedrijf technologie vaak helemaal wil uitontwikkelen voor het het daadwerkelijk op de markt brengt.