Apple maakt wereldwijd alleen nog gebruik van groene stroom

Apple groene stroom

Apple zet duidelijk een goed voorbeeld voor de rest van de techindustrie. Wereldwijd maakt het bedrijf namelijk alleen nog maar gebruik van groene stroom. Dat heeft de techgigant bekendgemaakt.

In 43 landen zijn alle winkels, kantoren en datacenters van het bedrijf volledig op groene stroom overgestapt. Volgens Apple zijn alle datacenters al sinds 2014 volledig groen. “We willen er alles aan doen om de wereld een stukje beter te maken. We zijn trots op dat we na jaren hard werken deze belangrijke mijlpaal hebben bereikt”, aldus directeur Tim Cook.

Productieproces

Het productieproces van de apparaten van het bedrijf is echter nog niet helemaal groen. 23 partners waarmee producten gemaakt worden, zijn overgestapt op groene stroom. Negen daarvan hebben dit vandaag bekendgemaakt. Maar Apple heeft in totaal ruim 200 toeleveranciers.

Quanta Computer, een fabrikant van de Mac, en iPhone-maker Pegatron zeggen allebei op groene energie over te stappen. DSM Engineering Plastics en Ecco Leathers sluiten zich ook bij het initiatief aan. Die twee bedrijven hebben allebei fabrieken in Nederland.

Inmiddels heeft Apple 25 projecten waarbij groene stroom wordt opgewekt. In totaal wordt daarbij 626 megawatt aan stroom opgewekt.