Apple neemt producent van energiezuinige schermen over

Het lijkt er op dat Apple binnenkort kleine, energiezuinige schermen zal gaan gebruiken in de komende generatie van haar apparaten. Vorige week werd bekend dat Apple het bedrijf LuxVue heeft overgenomen, de producent van energiezuinige micro-LED schermen.

Apple laat verder niets los over wat de aankoop precies betekent: “Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans”, volgens een woordvoerder.

LuxVue werd in 2009 opgericht en maakt sinds die tijd de zuinige schermen voor consumentenelectronica. Daarnaast heeft het bedrijf een aantal patenten die zouden kunnen helpen om de batterijduur van apparaten te verlengen terwijl de helderheid van het scherm hoog blijft – een verbetering die met gejuich zou worden ontvangen door Apple-gebruikers.

Micro-LED technologie zal waarschijnlijk gebruikt gaan worden voor een kleiner apparaat – zoals een smartwatch – want het is minder geschikt voor wearables dan voor smartphones of tablets. Ook de nieuwe versie van de Google Glass zou gebruik maken van deze technologie.