‘Apple neemt platform voor gezondheidsdata Gliimpse over’

Apple heeft Gliimpse, een bedrijf dat gezondheidsdata verzamelt, overgenomen. Dat schrijf Fast Company. Gliimpse biedt een platform waarop mensen in een beveiligde omgeving hun gezondheidsdata kunnen verzamelen en op een overzichtelijke manier kunnen sorteren.

Met het platform wil het bedrijf het makkelijker te maken om je gezondheidsgeschiedenis in te zien en te delen met medische professionals. Het platform is vooral bedoeld voor mensen met een ernstige ziekte. Zij bezoeken vaak veel ziekenhuizen en medische centra en laten daarbij allerlei gegevens achter. Gliimpse probeert die gegevens te verzamelen en overzichtelijk aan te bieden.

Volgens Fast Company heeft Apple het bedrijf eerder dit jaar overgenomen. Wat de techgigant precies met het platform wil gaan doen, is onbekend. Mogelijk wil het Gliimpse integreren in zijn eigen Health-platfom.

CareKit en Apple Watch

Apple begeeft zich sinds 2014 op het gebied van gezondheidszorg met zijn platform HealthKit, waar gebruikers hun persoonlijke gezondheidsdata kunnen verzamelen. Sindsdien zet het bedrijf steeds meer in op gezondheidsapps, onder andere met de lancering van Apple CareKit. Daarmee kunnen ziekenhuizen of andere zorgaanbieders apps bouwen waarmee patiënten een persoonlijkere behandeling kunnen krijgen.

Tim Cook, CEO van Apple, zei begin dit jaar nog dat gezondheid een van de belangrijkste toepassing is van de Apple Watch.