Apple-patent beschrijft Apple Watch met geïntegreerde, verstelbare camera

Apple Watch Series 4

Wat is een functie die de Apple Watch nog niet heeft? Juist: een camera. Maar een camera in een horloge verwerken komt met diverse problemen. Je kunt immers niet zomaar vanuit elke hoek een foto maken én deze op het scherm van je horloge zien. Apple denkt dat probleem te hebben opgelost met een nieuw patent, schrijft 9to5mac.

Het patent dat Apple vandaag heeft gekregen, beschrijft hoe de camera geïntegreerd wordt in een deel van de band. Daarmee komt de camera dus niet in de Watch zelf terecht, maar kun je hem uit een deel van het bandje trekken. Dat deel is flexibel, zodat je de camera zelf in een bepaalde hoek kunt zetten. De lens zelf draait aan het einde van het bandje, zodat het flexibel is.

FaceTime

Dit idee lost al veel van de problemen met het maken van foto’s op. Maar als je wil FaceTimen is dit natuurlijk niet ideaal. Je zou de camera dan immers constant in de juiste hoek moeten houden. Maar ook daar heeft Apple over nagedacht.

“In sommige uitvoeringen behoudt het extra deel van de camera watch band zijn vorm nadat het gemanipuleerd en losgelaten is door de gebruiker, om een oriëntatie te behouden die de gebruiker gekozen heeft”, aldus het bedrijf in het patent. Om dit voor elkaar te krijgen, bevat het bandje mogelijk een metalen kern, of een kern met een mechanische links of een speciale vloeistof. De Watch-band kan verder camera’s aan twee kanten hebben, net zoals iPhones. Ook kunnen ze de optie krijgen om 360 graden-video’s te maken.

Overigens is er geen garantie dat de bandjes met camera er ook echt komen. Apple vraagt regelmatig patenten aan voor allerlei producten en diensten, en veel daarvan komen nooit in productie terecht.